Ζυμαρικά, Συνταγές

Μεσογειακή μακαρονάδα με σπαγγέτι ζέας

Μεσογειακή μακαρονάδα με σπαγγέτι ζέας.

Συνταγή του σεφ Βασίλη Πατσή

Υλικά:

1/2 κιλό σπαγγέτι ζέας ολικής

1 πιπεριά πράσινη, ψιλοκομμένη

1 πιπεριά κίτρινη, ψιλοκομμένη

1 πιπεριά κόκκινη, ψιλοκομμένη

1 κουτάλια κάπαρη

1 κολοκυθάκι μεγάλο κομμένο σε ζαράκια χωρίς τα σπόρια του

2 σκελίδες σκόρδο, πολτοποιημένο

ελαιόλαδο

1 ματσάκι μαϊντανός ψιλοκομμένος

1/2 ματσάκι φρέσκο πλατύφυλλο βασιλικό

αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση :

  1. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τις ψιλοκομμένες πιπεριές, τα ντοματίνια κομμένα στη μέση, το κολοκυθάκι, την κάπαρη, το μισό μαϊντανό, το βασιλικό και 2 κουταλιές ελαιόλαδο ή σκορδόλαδο.
  2. Αλατοπιπερώνουμε και τα κρατάμε στην άκρη.
  3. Βράζουμε τα μακαρόνια σε αλατισμένο νερό έτσι ώστε να μείνουν aldente. Σουρώνουμε και τα βάζουμε στην άκρη.
  4. Σε μία κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι και το σκόρδο ελαφρά (αν κάψει πολύ θα γίνει πικρό). Βγάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά, ρίχνουμε μέσα τα μακαρόνια, ανακατεύουμε ελαφρά και εν συνεχεία ρίχνουμε και το περιεχόμενο του μπολ. Ανακατεύουμε ελαφρά ώστε να δέσουν οι γεύσεις.
  5. Σερβίρουμε γαρνίροντας με τον υπόλοιπο ψιλοκομμένο μαϊντανό.