Συνταγές

Μπάρες με βρώμη, λιναρόσπορο και σοκολάτα

Μπάρες με βρώμη, λιναρόσπορο και σοκολάτα
https://www.youtube.com/watch?v=nHhEWRXaEkE&t=39s

Συνταγή του σεφ Βασίλη Πατσή

Υλικά:
100 γρ. νιφάδες βρώμης
200 γρ. καρύδια
100 γρ. άλλους ξηρούς καρπούς της αρεσκείας σας (όπως αμύγδαλα, φυστίκια αιγίνης κτλ)
100 γρ. κολοκυθόσπορο
50 γραμμάρια λιναρόσπορο σπασμένο
50 γραμμάρια σταφίδες ξανθές
50 γραμμάρια σταγόνες σοκολάτας
200 γραμμάρια δαμάσκηνα αποξηραμένα απύρηνα
250 γραμμάρια μέλι
200 γραμμάρια ταχίνι

 

Εκτέλεση:
1. Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι καβουρδίζουμε τους ξηρούς καρπούς.
2. Πολτοποιούμε τα δαμάσκηνα και τα βάζουμε σε ένα μπωλ μαζί με τους  καβουρδισμένους ξηρούς καρπούς, τις νιφάδες βρώμης, τις σταφίδες και τις σταγόνες σοκολάτας.
3. Βάζουμε το μέλι σε μια ανοιχτή κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά να ρευστοποιηθεί και αποσύρουμε.
4. Προσθέτουμε το ταχίνι μέσα στο ρευστοποιημένο μέλι και ανακατεύουμε.
5. Αδειάζουμε το μίγμα στο μπωλ με τους ξηρούς καρπούς και ανακατεύουμε. 6. Σε ένα ταψί τοποθετούμε μια λαδόκολλα και στρώνουμε το μίγμα ομοιόμορφα. Βάζουμε το ταψί στο ψυγείο να σφίξει για περίπου 5 ώρες, ιδανικά από την προηγούμενη μέρα.
7. Αφού περάσει ο απαιτούμενος χρόνος και στερεοποιηθεί το μίγμα στο ψυγείο, κόβουμε τις μπάρες σε ότι κομμάτια μας αρέσει, τις τυλίγουμε σε μεμβράνη ή λαδόκολλα και απολαμβάνουμε οποιαδήποτε ώρα της ημέρας.