Συνταγές

Xορτοφαγικά μπιφτέκια από φαγόπυρο με σαλάτα και ψητό κουνουπίδι

μπιφτέκια από φαγόπυρο και σαλάτα με ψητό κουνουπίδι

Συνταγή του σεφ Βασίλη Πατσή


Υλικά:

Για τα μπιφτέκια:
250 γρ. φαγόπυρο βρασμένο και καλά στραγγισμένο
1 κρεμμύδι, τριμμένο
2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένο
1 κόκκινη πιπεριά λιωμένη
2 κ.σ. νιφάδες βρώμης, αλεσμένη σε σκόνη
2 κ.σ πίτουρο σίτου
2 κ.σ. ελαιόλαδο
1/2 κ.γ. ρίγανη
1/2 κ.γ. κύμινο
φρέσκο θυμάρι κατά βούληση
1/2 ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο
φρέσκα φύλλα δυόσμου κατά βούληση
αλάτι κ πιπέρι

Για την σαλάτα με ψητό κουνουπίδι:
1 μικρό κουνουπίδι κομμένο σε μπουκιές
αλάτι
ελαιόλαδο

Για τη σάλτσα:
3 κ.σ. μουστάρδα
3 κ.σ. ελαιόλαδο
1κ.σ. ταχίνι
2 κ.σ. χυμός λεμονιού
1 σκελίδα σκόρδο
άνηθο και δυόσμο κατά βούληση
1/3 κ.γ. γλυκιά πάπρικα
αλάτι και πιπέρι



Εκτέλεση:

Για τα μπιφτέκια :
1. Βάζουμε όλα τα υλικά στο κάδο ενός μπλέντερ και αναμιγνύουμε έως ότου να πάρουμε μια ωραία και εύπλαστη ζύμη σαν του μπιφτεκιού(προσοχή μην τα λιώσετε αρκετά).
2. Πλάθουμε σε μπιφτέκια και τα τοποθετούμε σε μια λαμαρίνα με λαδόκολλα. 3. Τα ραντίζουμε με ελάχιστο ελαιόλαδο και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς. μέχρι να πάρουν ωραίο χρώμα και να ψηθούν καλά στο εσωτερικό.

Για το κουνουπίδι :
Το βάζουμε σε ένα μπολ, προσθέτουμε το ελαιόλαδο, αλατίζουμε και το τοποθετούμε σε μια λαμαρίνα με λαδόκολλα. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 15 λεπτά.
Για τη σάλτσα :
Χτυπάμε όλα τα υλικά μαζί στο μπλέντερ μέχρι να πάρουμε μια σάλτσα με ωραία υφή.