Συνταγές

Ρεβύθια στο τηγάνι με σέσκουλα, σπανάκι, σύγκλινο και φέτα.

Ρεβύθια στο τηγάνι με σέσκουλα σπανάκι σύγκλινο και φέτα.

Συνταγή του σεφ Βασίλη Πατσή

Υλικά:
½ κιλό ρεβίθια, βρασμένα με ελάχιστο νεράκι όπου και έβρασαν

1 κιλό σέσκουλα ανάμεικτα με σπανάκι ή και σκέτα 

2 κ.σ. ελαιόλαδο

2 κ.σ. φρέσκο κρεμμυδάκι, ψιλοκομμένο

φέτα κατά βούληση 

μια πρέζα πιπέρι 

λίγο βαλσάμικο 

αλάτι-πιπέρι 

φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
σύγκλινο (προαιρετικό)

Εκτέλεση:

  1. Πλένουμε καλά και ψιλοκόβουμε τα σέσκουλα και το σπανάκι.
  2. Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια ένταση και προσθέτουμε το κρεμμυδάκι και σοτάρουμε για περίπου 2 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσει το κρεμμύδι και σβήνουμε με το βαλσάμικο.
  3. Προσθέτουμε στο τηγάνι τα σέσκουλα, τα ρεβίθια και προαιρετικά το σύγκλινο. Σκεπάζουμε και μαγειρεύουμε, ανακατεύοντας περιστασιακά, μέχρι να μαλακώσουν τα σέσκουλα (περίπου 10 λεπτά).

4. Αλατοπιπερώνουμε και σερβίρουμε αμέσως με φέτα.