Συνταγή του σεφ Βασίλη Πατσή
Υλικά:
1 πακέτο σπαγγέτι ζέας
2 ώριμα και μαλακά αβοκάντο, καθαρισμένα και κομμένα στη μέση
1/2 φλιτζάνι φύλλα φρέσκου βασιλικού
2 σκελίδες σκόρδο
2 κ.σ. φρεσκοστυμμένο χυμό λεμονιού
1/3 φλιτζανιού ελαιόλαδο
1 φλιτζάνι ντοματίνια, κομμένα στη μέση
αλάτι & φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
μανιτάρια προαιρετικά
γραβιέρα και μπούκοβο για το σερβίρισμα
Εκτέλεση:
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα με άφθονο αλατισμένο νερό βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου. Τα σουρώνουμε αλλά δεν τα ξεπλένουμε.
Για τη σάλτσα αβοκάντο:
- Βάζουμε στο μπλέντερ το αβοκάντο, το βασιλικό, το σκόρδο και το χυμό λεμονιού. Αλατοπιπερώνουμε κατά βούληση και πολτοποιούμε.
- Με το μπλέντερ σε λειτουργία, προσθέτουμε το ελαιόλαδο σε αργή ροή μέχρι η σάλτσανα γίνει σαν κρέμα.
- Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε τα ζυμαρικά με τη σάλτσα και τα ντοματίνια. Εάν θέλετε μπορείτε να σοτάρετε μανιτάρια σε φέτες και να τα προσθέσετε πάνω στην μακαρονάδα σας.