Ζυμαρικά, Συνταγές

Σπαγγέτι ζέας με πέστο αβοκάντο

σπαγγέτι ζέας με πέστο αβοκάντο

Συνταγή του σεφ Βασίλη Πατσή

Υλικά:

1 πακέτο σπαγγέτι ζέας

2 ώριμα και μαλακά αβοκάντο, καθαρισμένα και κομμένα στη μέση

1/2 φλιτζάνι φύλλα φρέσκου βασιλικού

2 σκελίδες σκόρδο

2 κ.σ. φρεσκοστυμμένο χυμό λεμονιού

1/3 φλιτζανιού ελαιόλαδο

1 φλιτζάνι ντοματίνια, κομμένα στη μέση

αλάτι & φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

μανιτάρια προαιρετικά

γραβιέρα και μπούκοβο για το σερβίρισμα

Εκτέλεση:

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα με άφθονο αλατισμένο νερό βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου. Τα σουρώνουμε αλλά δεν τα ξεπλένουμε.

Για τη σάλτσα αβοκάντο:

  1. Βάζουμε στο μπλέντερ το αβοκάντο, το βασιλικό, το σκόρδο και το χυμό λεμονιού. Αλατοπιπερώνουμε κατά βούληση και πολτοποιούμε.
  2. Με το μπλέντερ σε λειτουργία, προσθέτουμε το ελαιόλαδο σε αργή ροή μέχρι η σάλτσανα γίνει σαν κρέμα.
  3. Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε τα ζυμαρικά με τη σάλτσα και τα ντοματίνια. Εάν θέλετε μπορείτε να σοτάρετε μανιτάρια σε φέτες και να τα προσθέσετε πάνω στην μακαρονάδα σας.