Ρεβύθια σούπα
Χρόνος εκτέλεσης: 1,5 h
Υλικά (για περίπου 8 μερίδες):
500 γραμ. ρεβύθια
1/2 φλ. ελαιόλαδο
2 ξερά κρεμμύδια ψιλοκομμένα
2 καρότα
500 mlνερό
2 δαφνόφυλλα
κόλιανδρο
αλάτι
πιπέρι
χυμό από 2 λεμόνια
2 κ.σ. Αλεύρι καλαμποκιού του Αγροκτήματος Αντωνόπουλου
Eκτέλεση:
Από την προηγούμενη ημέρα μουλιάζουμε τα ρεβύθια σε νερό για 24 ώρες. Την επόμενη μέρα ξεπλένουμε τα ρεβύθια πολύ καλά και τα βάζουμε τα σε μία κατσαρόλα με πολύ νερό να βράσουν για 10 λεπτά. Στη συνέχεια τα στραγγίζουμε και τα ξεπλένουμε πολύ καλά.
Βάζουμε στην κατσαρόλα τη μισή ποσότητα ελαιολάδου και σοτάρουμε τα ρεβύθια μαζί με τα ψιλοκομμένα λαχανικά και τα μπαχαρικά. Στη συνέχεια προσθέτουμε το νερό, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και τα αφήνουμε να βράσουν για 1,5 ώρα σε μέτρια φωτιά.
Κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος ελέγχουμε αν χρειάζεται να προσθέσουμε κι’άλλο νερό.
Μόλις το φαγητό είναι έτοιμο το αποσύρουμε από τη φωτιά.
Σε ένα ποτήρι τοποθετούμε το χυμό στημένου λεμονιού, το αλεύρι καλαμποκιού, το υπόλοιπο ελαιόλαδο και λίγο ζουμί από την κατσαρόλα. Ανακατεύουμε καλά το μίγμα να διαλυθεί και το προσθέτουμε μέσα στην κατσαρόλα με τα ρεβύθια και ανακατεύουμε καλά με μία κουτάλα.
Καλή σας όρεξη!