Σαλάτα με κεχρί και ψητά λαχανικά
Συνταγή του σεφ Βασίλη Πατσή
Yλικά:
Για το κεχρί:
1/2 φλιτζάνι κεχρί
1 φλιτζάνι νερό
Για τα λαχανικά:
2 γλυκοπατάτες κομμένες σε καρέ
1 κ.σ. ελαιόλαδο
1/2 κ.γ. κύμινο
1 κούπα μπρόκολο κομμένο σε μπουκιές
1 κούπα κουνουπίδι
Για το σερβίρισμα:
1/2 κούπα ρόδι
Καρύδια κατά βούληση
Για το ντρέσσινγκ:
χυμός από 2 λάιμ
χυμός από μισό πορτοκάλι
1/2 φλ. ελαιόλαδο ίσως και παραπάνω
1 κ.γ. κύμινο
1 κ.γ. μέλι
αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση :
1. Βάζουμε το κεχρί μαζί με το νερό σε μια κατσαρόλα και το φέρνουμε σε σημείο βρασμού. Σβήνουμε τη φωτιά και το αφήνουμε σκεπασμένο μέχρι να φουσκώσει, περίπου μισή ώρα.
2. Απλώνουμε τα λαχανικά σε μια λαμαρίνα με λαδόκολλα και τα ραντίζουμε με ελαιόλαδο, αλάτι, κύμινο και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου 20 λεπτά.
3. Χτυπάμε σε ένα μπλέντερ όλα τα υλικά της σάλτσας μέχρι να πάρουμε μια ωραία υφή.
4. Σερβίρουμε την σαλάτα μαζί με την σάλτσα, το ρόδι και τα καρύδια.