Συνταγή του σεφ Βασίλη Πατσή
Υλικά :
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
150 γρ. σιτάρι Τουταγχαμών
φρέσκο Θυμάρι
3-4 κουταλιές ελαιόλαδο
650 ml νερό ή ζωμό λαχανικών
200 γρ. μανιτάρια
200 γρ. ψιλοκομμένα λαχανικά της αρεσκείας σας (καρότο -πιπεριές -κολοκύθι κτλ)
χυμό από 1/2 λάιμ ή λεμόνι
αλάτι
πιπέρι
πεκορίνο ή παρμεζάνα
Εκτέλεση :
- Ξεπλένουμε πολύ καλά το σιτάρι και το σουρώνουμε να φύγουν όλα τα υγρά.
- Σε μια κατσαρόλα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά ρίχνουμε 3 κ.σ. ελαιόλαδο και σοτάρουμε τε λαχανικά ψιλοκομμένα μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέτουμε το σιτάρι και σοτάρουμε για άλλα 2 λεπτά.
- Ύστερα ξεκινάμε να προσθέτουμε λίγο – λίγο τον ζωμό, (εδώ προσθέτουμε και το φρέσκο Θυμάρι )όπως ένα ριζότο, και το σιγοβράζουμε για 30 λεπτά.
- Στο τέλος προσθέτουμε το χυμό από το lime ή το λεμόνι, το πεκορίνο, ανακατεύουμε με μια κουτάλα απαλά και αποσύρουμε από την φωτιά.
- Αφήνουμε με το καπάκι κλειστό να τελειώσει το φαγητό εκτός εστίας και να χυλώσει.