Βρασμένο σιτάρι Τουταγχαμών με ξηρούς καρπούς, αποξηραμένα φρούτα και σάλτσα μελιού
Συνταγή του σεφ Βασίλη Πατσή
Υλικά:
1 κούπα σιτάρι Τουταγχαμών
3 κούπες νερό
1/2κ.γ. αλάτι
1/2 κ.γ. κανέλα
3-4 κ.σ. μέλι
1 κ.σ. νερό
ξηρούς καρπούς και αποξηραμένα φρούτα της αρεσκείας σας
Εκτέλεση:
- Βάλτε το σιτάρι και το νερό με ελάχιστο αλάτι σε μία κατσαρόλα. Αφού πάρει βράση, χαμηλώστε την ένταση του βρασμού και σιγοβράστε για μια ώρα περίπου. Το περισσότερο νερό θα απορροφηθεί και το σιτάρι θα έχει βράσει και θα είναι τραγανό.Στραγγίστε το εάν θέλετε σε περίπτωση που έχουν μείνει ελάχιστα υγρά και βάλτε το σε ένα μπολ.
- Σε ένα κατσαρολάκι προσθέστε 3-4 κουταλιές της σούπας καλό βιολογικό μέλι και το νερό. Μόλις το μίγμα αρχίζει να παίρνει βράση ρίξτε τους ξηρούς καρπούς και τα αποξηραμένα φρούτα και ανακατέψτε μέχρι να ενσωματωθούν και να μελώσουν όλα μαζί.
- Συνεχίστε με το σιτάρι και ανακατέψτε καλά μέχρι να ρουφήξει την σάλτσα μελιού με τα φρούτα και τους ξηρούς καρπούς.
- Αν θέλετε πασπαλίστε με κανέλα. Επίσης μπορείτε να συμπληρώσετε και φρέσκα φρούτα της αρεσκείας σας.