Συνταγές

Χούμους

συνταγή χούμους με ρεβύθια

Συνταγή του Σεφ Βασίλη Πατσή

Υλικά:

250 γρ. ρεβύθια μέτρια

1/3 φλιτζάνι ζουμί από τα βρασμένα ρεβύθια 

1/2 φλιτζάνι ταχίνι 

1/4 φλιτζάνι ελαιόλαδο

2 λεμόνια, χυμό

2 σκελίδες σκόρδου

1 κουταλάκι του γλυκού κύμινο

1/2 κουταλάκι αλάτι

γαρνιτούρα

ελαιόλαδο

πάπρικα

φρέσκο μαϊντανό 

Εκτέλεση:

Από το προηγούμενο βράδυ μουλιάστε τα ρεβύθια σε νερό για περίπου 8 ώρες. Την επόμενη μέρα ξεπλύνετέ τα καλά και τα βάλτε να βράσουν σε νερό μέχρι να μαλακώσουν, περίπου 1 ώρα.

Προσθέστε όλα τα υλικά στον κάδο του μπλέντερ και ανακατέψτε τα. Εάν χρειαστεί να προσθέσετε επιπλέον ζουμί από τα βρασμένα ρεβύθια, κάντε το.

Προσθέστε το χούμους  σε μια πιατέλα  σερβιρίσματος και γαρνίρετε με ελαιόλαδο, πάπρικα, φρέσκο μαϊντανό και αραβικές πίτες.

Back to list