Κέικ μηλόπιτα με αλεύρι βρώμης

Συνταγή του σεφ Βασίλη Πατσή
Yλικά:
3 φλιτζάνια του τσαγιού αλεύρι βρώμης ολικής άλεσης
4 κ.σ. αλεύρι σίτου μαλακό
5-6 μεγάλα πράσινα μήλα, κομμένα σε ζαράκια
4 αυγά
2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
2-3 κ.γ. κανέλα
1 φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο
6-7 κ.σ. μέλι (ή οποιοδήποτε άλλο γλυκαντικό της προτίμησής σας)
ελάχιστο νερό
1 φλιτζάνι τσαγιού χουρμάδες με σύκα, ψιλοκομμένα
Εκτέλεση:
- Σε ένα μεγάλο μπολ ή στον κάδο του μίξερανακατεύουμε το αλεύρι βρώμης με το μαλακό αλεύρι και την κανέλα.
- Προσθέτουμε το ελαιόλαδο και το μέλι και ανακατεύουμε.
- Προσθέτουμε τα αυγά και ανακατεύουμε. Στο σημείο αυτό προσθέτουμε το νερό, αν χρειάζεται, έτσι ώστε να προκύψει μία πηχτή ζύμη κέικ.
- Προσθέτουμε τα μήλα, τους χουρμάδες με τα σύκα και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι.
- Τοποθετούμε το μείγμα σε ένα αντικολλητικό ταψάκι διαμέτρου 18 ή 20 εκ.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 50-60 λεπτά.
- Σερβίρουμε με έξτρα μέλι εάν θέλουμε.