Πρωινά, Αρτοσκευάσματα (Μπισκότα-Κριτσίνια- Κέικ), Συνταγές

Κέικ μηλόπιτα με αλεύρι βρώμης

κεικ μηλόπιτα

Συνταγή του σεφ Βασίλη Πατσή

Yλικά:

3 φλιτζάνια του τσαγιού αλεύρι βρώμης ολικής άλεσης

4 κ.σ. αλεύρι σίτου μαλακό 

5-6 μεγάλα πράσινα μήλα, κομμένα σε ζαράκια  

4 αυγά 

2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ

2-3 κ.γ. κανέλα 

1 φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο  

6-7 κ.σ. μέλι (ή οποιοδήποτε άλλο γλυκαντικό της προτίμησής σας)

ελάχιστο νερό 

1 φλιτζάνι τσαγιού χουρμάδες με σύκα, ψιλοκομμένα 

Εκτέλεση: 

  1.  Σε ένα μεγάλο μπολ ή στον κάδο του μίξερανακατεύουμε το αλεύρι βρώμης με το μαλακό αλεύρι και την κανέλα.
  2. Προσθέτουμε το ελαιόλαδο και το μέλι και ανακατεύουμε. 
  3. Προσθέτουμε τα αυγά και ανακατεύουμε. Στο σημείο αυτό προσθέτουμε το νερό, αν χρειάζεται, έτσι ώστε να προκύψει μία πηχτή ζύμη κέικ. 
  4. Προσθέτουμε τα μήλα, τους χουρμάδες με τα σύκα και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι. 
  5. Τοποθετούμε το μείγμα σε ένα αντικολλητικό ταψάκι διαμέτρου 18 ή 20 εκ.
  6. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 50-60 λεπτά.
  7. Σερβίρουμε με έξτρα μέλι εάν θέλουμε.