Kρέπες ολικής άλεσης-3 εκδοχές
Συνταγή του Σεφ Βασίλη Πατσή
Υλικά:
3,5 φλιτζάνια αλεύρι μαλακό ολικής άλεσης
4 αβγά
4 φλιτζάνια γάλα αμυγδάλου ή γάλα βρώμης
1 πρέζα αλάτι
1/2 κ.γ. καστανή ζάχαρη ή μέλι
1 κ.σ. ελαιόλαδο
Εκτέλεση:
- Σε ένα μπολ, βάζουμε τα αυγά και τα χτυπάμε με σύρμα.
- Προσθέτουμε το γάλα, το αλεύρι, το ελαιόλαδο, τη ζάχαρη και το αλάτι.
- Χτυπάμε καλά με σύρμα τον χυλό μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
- Αφήνουμε το μείγμα να μείνει και να ζυμωθούν τα υλικά για 1 ώρα τουλάχιστον.
- Αν ο χυλός είναι πολύ παχύρευστος τον αραιώνουμε με λίγο γάλα.
Συνθέτουμε με υλικά της αρεσκείας μας όπως παρακάτω:
Γλυκιά εκδοχή:
φρούτα εποχής, ξηρούς καρπούς, φυστικοβούτυρο, μαρμελάδα.
Αλμυρή εκδοχή 1:
σπανάκι σοταρισμένο, κρεμμύδι σοταρισμένο, μανιτάρια, φέτα.
Αλμυρή εκδοχή 2:
πιπεριά, ντοματίνια, αυγό βραστό (βιολογικό), φέτα, πάστα ελιάς, κάπαρη, βασιλικό, γραβιέρα.