Πρωινά, Συνταγές

Kρέπες ολικής άλεσης-3 εκδοχές

Kρέπες ολικής άλεσης-3 εκδοχές

Συνταγή του Σεφ Βασίλη Πατσή

Υλικά:

3,5 φλιτζάνια αλεύρι μαλακό ολικής άλεσης

4 αβγά

4 φλιτζάνια γάλα αμυγδάλου ή γάλα βρώμης 

1 πρέζα αλάτι

1/2 κ.γ. καστανή ζάχαρη ή μέλι

1 κ.σ. ελαιόλαδο 

Εκτέλεση:

  1. Σε ένα μπολ, βάζουμε τα αυγά και τα χτυπάμε με σύρμα.
  2. Προσθέτουμε το γάλα, το αλεύρι, το ελαιόλαδο, τη ζάχαρη και το αλάτι.
  3. Χτυπάμε καλά με σύρμα τον χυλό μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
  4. Αφήνουμε το μείγμα να μείνει και να ζυμωθούν τα υλικά για 1 ώρα τουλάχιστον.
  5. Αν ο χυλός είναι πολύ παχύρευστος τον αραιώνουμε με λίγο  γάλα.

Συνθέτουμε με υλικά της αρεσκείας μας όπως παρακάτω:

Γλυκιά εκδοχή: 

φρούτα εποχής, ξηρούς καρπούς, φυστικοβούτυρο, μαρμελάδα.

Αλμυρή εκδοχή 1:  

σπανάκι σοταρισμένο, κρεμμύδι σοταρισμένο, μανιτάρια, φέτα.

Αλμυρή εκδοχή 2:

πιπεριά, ντοματίνια, αυγό βραστό (βιολογικό), φέτα, πάστα ελιάς, κάπαρη, βασιλικό, γραβιέρα.