Λαδερά, Συνταγές

Πατάτες στιφάδο αλά μοναστηριακά με σταφίδες

Πατάτες στιφάδο αλά μοναστηριακά με σταφίδες

Συνταγή του σεφ Βασίλη Πατσή

Υλικά:

500 γρ. πατάτες καθαρισμένες, κομμένες σε μέγεθος της αρεσκείας μας

300 γρ. κρεμμυδάκια για στιφάδο

100 γρ. σταφίδες

1 συσκευασία πλήρη ντοματοπολτό αγρόκτημα Αντωνόπουλου

 ½ κούπα κόκκινο κρασί

1 δαφνόφυλλο

1/2 κ.γ. κοφτό κανέλα

1 ½ κ.γ. αλάτι

1 κ.γ. πάπρικα καπνιστή

½ κ.γ. πιπέρι μαύρο

1/2 κ.γ. μίγμα γκαράμ μασάλα (προαιρετικά)

ελαιόλαδο

Για το σερβίρισμα: παξιμάδια κριθαριού 100% ολικής άλεσης αγρόκτημα Αντωνόπουλου


Εκτέλεση:

1. Σε δυνατή φωτιά τσιγαρίζουμε στο ελαιόλαδο τα κρεμμυδάκια μέχρι να πάρουν χρώμα.

2. Βάζουμε τις πατάτες και τα μπαχαρικά και τα τσιγαρίζουμε για λίγα δευτερόλεπτα ώστε να βγάλουν τα αρώματά τους.

3. Σβήνουμε με κρασί και αφήνουμε το αλκοόλ να εξατμιστεί.

4. Προσθέτουμε τις σταφίδες,τον ντοματοπολτό και ελάχιστο νερό. Καπακώνουμε και σιγομαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά για 40 με 50 λεπτά μέχρι να δέσει το φαγητό και να γλασάρει η σάλτσα.

5. Σερβίρουμε με παξιμάδια