Σαλάτες, Συνταγές

Θρεπτική σαλάτα με ραπανάκια, μπρόκολο, πλιγούρι και φέτα

Θρεπτική σαλάτα με ραπανάκια, μπρόκολο, πλιγούρι ζέας και φέτα

Συνταγή του σεφ Βασίλη Πατσή

Υλικά: 

2 ματσάκια μπρόκολο, κομμένο σε μικρά κομματάκια 

6 ραπανάκια, κομμένα σε λεπτές φέτες 

2 κ.σ. ελαιόλαδο 

1 φλιτζάνι πλιγούρι Τουταγχαμών ή πλιγούρι ζέας ολικής, μαγειρεμένο σύμφωνα με τις οδηγίες: 1 ποσότητα πλιγούρι σε 2πλάσια ποσότητα ζεστό νερό και το αφήνουμε να φουσκώσει.

1/2 φλιτζάνι φέτα, θρυμματισμένη 

1/4 φλιτζάνι χυμό λεμονιού

1/2 φλιτζάνι μαϊντανό, ψιλοκομμένο

Εκτέλεση: 

1. Ανακατεύουμε το μπρόκολο με το ελαιόλαδο. Ζεσταίνουμε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, προσθέτουμε το μπρόκολο και σοτάρουμε μέχρι το μπρόκολο να μαγειρευτεί στο βαθμό της αρεσκείας μας. 

2. Ανακατεύουμε το μαγειρεμένο μπρόκολο με το πλιγούρι, τον μαϊντανό, τα ραπανάκια, τη φέτα και το χυμό λεμονιού. Αλατίζουμε κατά βούληση και σερβίρουμε.