Συνταγή του σεφ Βασίλη Πατσή
Υλικά:
3 ώριμες μπανάνες
200 γρ. νιφάδες βρώμης
50 γρ. πίτουρο βρώμης
150 γρ. αλεύρι μαλακό ολικής
1/2 κ.γ. σόδα
1κ.γ. μπέικιν πάουντερ
1/4 κ.γ. αλάτι θαλασσινό
2 κ.γ. κανέλα
100 γρ. ελαιόλαδο
80 γρ. μέλι
ξύσμα από ένα πορτοκάλι
100 γρ. κράνμπερι ή κράνα αποξηραμένα ή χουρμά αλεσμένο
Εκτέλεση:
- Βάζουμε σε ένα μπολ τις μπανάνες και τις λιώνουμε με ένα πιρούνι.
- Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά εκτός από τα κράνμπερι και ανακατεύουμε.
- Προσθέτουμε στο τέλος τα κράνμπερι και ανακατεύουμε πάλι.
- Βάζουμε λαδόκολλα σε ένα ταψί, παίρνουμε μίαμεγάλη κουτάλια απ’ το μείγμα και το βάζουμε στο ταψί, συνεχίζουμε με το υπόλοιπο μείγμα.
- Θα χρειαστεί να φουρνίσουμε 2 φορές, η ζύμη μας βγάζει 22 μαλακά μπισκότα.
- Ψήνουμε τα μπισκότα για 15 περίπου λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 170-175 βαθμούς πάνω κάτω και τα ελέγχουμε (θέλουμε να είναι αφράτα).