Αρτοσκευάσματα (Μπισκότα-Κριτσίνια- Κέικ), Συνταγές

Μπισκότα με βρώμη και μπανάνα

Μπισκότα με βρώμη και μπανάνα

Συνταγή του σεφ Βασίλη Πατσή

Υλικά: 

3 ώριμες μπανάνες

200 γρ. νιφάδες βρώμης

50 γρ. πίτουρο βρώμης 

150 γρ. αλεύρι μαλακό ολικής 

1/2 κ.γ. σόδα

1κ.γ. μπέικιν πάουντερ 

1/4 κ.γ. αλάτι θαλασσινό 

2 κ.γ. κανέλα

100 γρ. ελαιόλαδο

80 γρ. μέλι

ξύσμα από ένα πορτοκάλι

100 γρ. κράνμπερι ή κράνα αποξηραμένα ή χουρμά αλεσμένο 

Εκτέλεση:

  1. Βάζουμε σε ένα μπολ τις μπανάνες και τις λιώνουμε με ένα πιρούνι.
  2. Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά εκτός από τα κράνμπερι και ανακατεύουμε.
  3. Προσθέτουμε στο τέλος τα κράνμπερι και ανακατεύουμε πάλι.
  4. Βάζουμε λαδόκολλα σε ένα ταψί, παίρνουμε μίαμεγάλη κουτάλια απ’ το μείγμα και το βάζουμε στο ταψί, συνεχίζουμε με το υπόλοιπο μείγμα.
  5. Θα χρειαστεί να φουρνίσουμε 2 φορές, η ζύμη μας βγάζει 22 μαλακά μπισκότα.
  6. Ψήνουμε τα μπισκότα για 15 περίπου λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 170-175 βαθμούς πάνω κάτω και τα ελέγχουμε (θέλουμε να είναι αφράτα).