ΠΙΤΟΥΡΟ ΒΡΩΜΗΣ (300g)
Πίτουρο βρώμης
από τοπική γηγενή ποικιλία βιολογικής γεωργίας
Συνθήκες διατήρησης: Σε δροσερό και ξηρό μέρος
Ανάλωση κατά προτίμηση πριν από: Βλέπε πάνω στη συσκευασία
Κατάλληλο για vegan και χορτοφάγους
Τo πίτουρο βρώμης παρασκευάζεται μόνο από το εξωτερικό μέρος του σπόρου της βρώμης.
Διατροφικά οφέλη πίτουρου βρώμης
- Πλούσια πηγή β-γλυκάνων. Οι β-γλυκάνες βοηθούν στη μείωση της χοληστερόλης και στη διατήρησή της σε φυσιολογικά επίπεδα στα πλαίσια ενός υγιεινού και ισορροπημένου διαιτολογίου
- Συστήνεται για τον έλεγχο και την πρόληψη του διαβήτη σε ένα ισορροπημένο διαιτολόγιο
- Εξαιρετική πηγή φυτικών ινών συμβάλλοντας στην καλή λειτουργία του εντέρου και στην αντιμετώπιση της δυσκοιλιότητας
- Υψηλή πηγή φυτικής πρωτεΐνης
- Πλούσια πηγή αντιοξειδωτικών ουσιών
- Πλούσιο σε βιταμίνες του συμπλέγματος Β για την καλή λειτουργία του νευρικού συστήματος
- Πλούσια πηγή σιδήρου, ψευδαργύρου, μαγνησίου, σεληνίου, χαλκού και ασβεστίου
Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη διατροφική αξία του πίτουρου βρώμης πατήστε εδώ
Πως μπορώ να το καταναλώσω;
- Μπορείς να καταναλώσεις το πίτουρο βρώμης μαζί με γάλα στο πρωινό σου ή με κάποιο φυτικό ρόφημα (πχ γάλα αμυγδάλου, καρυδιού, ρυζιού κτλ).
Tip: Άφησε το 5 λεπτά να μαλακώσει μέσα στο γάλα ή στο ρόφημα.
- Μπορείς ακόμα να το προσθέσεις στο γιαούρτι σου, μέσα σε smoothies και να το πασπαλίσεις πάνω από σαλάτες.
- Μπορείς να το προσθέσεις ως συστατικό μέσα σε σπιτικές μπάρες, σε μπισκότα, σε κέικ, κριτσίνια και κάθε λογής αρτοσκευάσματα.
- Μπορείς να το χρησιμοποιήσεις για την επικάλυψη κρέατος, ψαριών και λαχανικών αντί για φρυγανιά και αλεύρι (π.χ. μέσα σε μπιφτέκια, σε πίτες).
Κωδικός προϊόντος:
094
Κατηγορία: ΝΙΦΑΔΕΣ ΚΑΙ ΠΙΤΟΥΡΑ
Σχετικά προϊόντα
ΝΙΦΑΔΕΣ ΠΤΙΣΑΝΗΣ ΟΛΙΚΗΣ ΑΛΕΣΗΣ (400g)
Νιφάδες πτισάνης ολικής άλεσης από τοπική γηγενή ποικιλία κριθαριού βιολογικής γεωργίας
Συνθήκες διατήρησης: Σε δροσερό και ξηρό μέρος
Ανάλωση κατά προτίμηση πριν από: Βλέπε πάνω στη συσκευασία
Κατάλληλο για vegan και χορτοφάγους
Το κριθάρι (Hordeumvulgare) είναι ένα δημητριακός καρπός και αποτελεί ένα από τα πρώτα δημητριακά που καλλιέργησε ο άνθρωπος.
Διατροφικά οφέλη του κριθαριού
- Οι β-γλυκάνες που περιέχει βοηθούν στη μείωση της χοληστερόλης και στη διατήρησή της σε φυσιολογικά επίπεδα στα πλαίσια ενός υγιεινού και ισορροπημένου διαιτολογίου
- Συστήνεται για τον έλεγχο και την πρόληψη του διαβήτη
- Υψηλή περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες συμβάλλοντας στην καλή λειτουργία του εντέρου και στη διατήρηση του φυσιολογικού βάρους
- Πλούσιο σε βιταμίνες του συμπλέγματος Β, κυρίως B1 και Β3
- Πλούσια πηγή μαγνησίου, σεληνίου, καλίου, ασβεστίου, σιδήρου, νατρίου, φωσφόρου, μαγγανίου, ψευδάργυρου και πυριτίου
- Μπορείς να καταναλώσεις της νιφάδες πτισάνης μαζί με γάλα στο πρωινό σου ή με κάποιο φυτικό ρόφημα (π.χ. γάλα αμυγδάλου, καρυδιού, ρυζιού κτλ).
- Μπορείς ακόμα να τις προσθέσεις στο γιαούρτι σου, μέσα σε smoothies και να τις πασπαλίσεις πάνω από σαλάτες.
- Μπορείς να τις προσθέσεις ως συστατικό σε σπιτικές μπάρες, μέσα σε κέικ, κριτσίνια και κάθε λογής αρτοσκευάσματα.