Πρωινό ευεξίας με πτισάνη (χυλός κριθαριού)

Υλικά:
Για το μούλιασμα:
3 κ.σ. πτισάνη
2 ποτήρια βραστό νερό
Για τον χυλό:
χυμός από1 πορτοκάλι
1 κ.σ. μέλι
1/2 κούπα σκόνη αμυγδάλου (αμύγδαλα αλεσμένα στο μπλέντερ)
2 κ.σ. λιναρόσπορο
ανάμικτους ξηρούς καρπούς, σταφίδες ή σύκα, χουρμάδες Κανέλα για το σερβίρισμα
Oδηγίες:
- Αποβραδίς βάζουμε σε μία κατσαρόλα 3 κ.σ. πτισάνη (αφού την έχουμε ξεπλύνει καλά με νερό) και 2 ποτήρια βραστό νερό, την κλείνουμε και αφήνουμε όλο το βράδυ να φουσκώσει η πτισάνη.
- Το πρωί ρίχνουμε 1 κ.σ. μέλι, 2 κ.σ. σκόνη αμυγδάλου, τον χυμό πορτοκαλιού, λιναρόσπορο, αποξηραμένα φρούτα (σταφίδες ή σύκα), ξηρούς καρπούς της αρεσκείας μας και τα αφήνουμε να σιγοβράσουν.
- Στο τέλος ρίχνουμε 1 κ.σ. κορνφλάουερ αραιωμένο σε νερό και ανακατεύουμε μέχρι το μίγμα να πήξει σαν κρέμα.
- Σερβίρουμε με σκόνη κανέλας και επιπλέον σκόνη αμυγδάλου και φρούτα.