Πρωινά, Συνταγές

Πρωινό ευεξίας με πτισάνη (χυλός κριθαριού)

Πρωινό ευεξίας με πτισάνη (χυλός κριθαριού)

Υλικά: 

Για το μούλιασμα:

3 κ.σ. πτισάνη

2 ποτήρια βραστό νερό 

Για τον χυλό:

χυμός από1 πορτοκάλι

1 κ.σ. μέλι

1/2 κούπα σκόνη αμυγδάλου (αμύγδαλα αλεσμένα στο μπλέντερ)

2 κ.σ. λιναρόσπορο 

ανάμικτους ξηρούς καρπούς, σταφίδες ή σύκα, χουρμάδες Κανέλα για το σερβίρισμα 

Oδηγίες:

  1. Αποβραδίς βάζουμε σε μία κατσαρόλα 3 κ.σ. πτισάνη (αφού την έχουμε ξεπλύνει καλά με νερό) και 2 ποτήρια βραστό νερό, την κλείνουμε και αφήνουμε όλο το βράδυ να φουσκώσει η πτισάνη.
  2. Το πρωί ρίχνουμε 1 κ.σ. μέλι, 2 κ.σ. σκόνη αμυγδάλου, τον χυμό πορτοκαλιού, λιναρόσπορο, αποξηραμένα φρούτα (σταφίδες ή σύκα), ξηρούς καρπούς της αρεσκείας μας και τα αφήνουμε να σιγοβράσουν.
  3. Στο τέλος ρίχνουμε 1 κ.σ. κορνφλάουερ αραιωμένο σε νερό και ανακατεύουμε μέχρι το μίγμα να πήξει σαν κρέμα.
  4. Σερβίρουμε με σκόνη κανέλας και επιπλέον σκόνη αμυγδάλου και φρούτα.