Βλέπετε 73–84 από 119 αποτελέσματα

ΠΑΞΙΜΑΔΙ ΖΕΑΣ (400g)

Παξιμάδι ζέας με προσθήκη χαρουπιού ολικής άλεσης βιολογικής γεωργίας από την διατηρητέα αβελτίωτη τοπική ποικιλία του αγροκτήματος «Triticum dicoccum Dilofos», εγγεγραμμένη στον Εθνικό Κατάλογο Σιτηρών μετά από πολύχρονο αγώνα. Συστατικά: Αλεύρι σίτου ολικής άλεσης και 4% αλεύρι χαρουπιού βιολογικής γεωργίας (δεν περιέχει αλάτι) Κατάλληλο για vegan και χορτοφάγους Ανάλωση κατά προτίμηση πριν από: Βλέπε πάνω στη συσκευασία. Συνθήκες διατήρησης: Σε δροσερό και ξηρό μέρος Έρευνα του τμήματος Φαρμακευτικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών Το αλεύρι ζέας ολικής του Αγροκτήματος Αντωνόπουλου, από το οποίο παρασκευάζονται τα παξιμάδια ζέας του αγροκτήματος, σύμφωνα με έρευνα του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ) έχει αποδεδειγμένα την υψηλότερη περιεκτικότητα σε ΠΟΛΥΦΑΙΝΟΛΕΣ (που διατηρούνται και μετά το ψήσιμο!) που έχει καταγραφεί διεθνώς σε σιτηρά την τελευταία 20ετία! Οι πολυφαινόλες είναι μια κατηγορία αντιοξειδωτικών οι οποίες εξουδετερώνουν τις ελεύθερες ρίζες και θωρακίζουν τον οργανισμό από καρδιαγγειακά νοσήματα και καρκίνο. Με περιεκτικότητα που ξεπερνάει το 1 γραμμάριο φαινολών ανά κιλό (επίπεδα δόσης «φαρμακευτικού προϊόντος»), οι παραδοσιακές ποικιλίες σιτηρών του Αγροκτήματος Αντωνόπουλου αποδείχτηκε ότι περιείχαν έως και τριπλάσια ποσότητα φαινολών σε σχέση με αντίστοιχα σιτηρά από την Ευρώπη, την Αμερική και την Ασία. Διαβάστε ολόκληρη την έρευνα εδώ. Ανάλυση του Πανεπιστημίου Πατρών Σύμφωνα με πρόσφατη ανάλυση του Πανεπιστημίου Πατρών, η τιμή των αντιοξειδωτικών-πολυφαινολών για το αλεύρι ζέας ολικής του αγροκτήματος Αντωνόπουλου από το οποίο παρασκευάζονται τα παξιμάδια ζέας του αγροκτήματος, είναι 1368 mg/Κg! Η τιμή των 1368mg/Kg για το αλεύρι ζέας ολικής του αγροκτήματος Αντωνόπουλου είναι εξαιρετικά υψηλή και δεν υπάρχει αντίστοιχή του σε άλευρα και προϊόντα δημητριακών στο εμπόριο. Η ανάλυση του Πανεπιστημίου Πατρών έρχεται να επιβεβαιώσει τα σημαντικά αποτελέσματα της έρευνας της Φαρμακευτικής σχολής του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ) που έγινε το 2020, η οποία μελέτησε τις αβελτίωτες ποικιλίες του αγροκτήματος και κατέδειξε την υψηλή τους περιεκτικότητα σε φαινόλες. Δείτε εδώ την ανάλυση Έρευνα του τμήματος Επιστήμης και Τεχνολογίας Τροφίμων του Διεθνούς  Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης Έρευναπου έγινε το 2023 ανέδειξε την υψηλή διατροφική αξία και τα μοναδικά χαρακτηριστικά των παραδοσιακών ελληνικών ποικιλιών σιταριού που καλλιεργούνται και διασώζονται στο Αγρόκτημα Αντωνόπουλου. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας, τα άλευρα που προέρχονταν από τις τοπικές παραδοσιακές ποικιλίες σπόρων του αγροκτήματος Αντωνόπουλου είχαν υψηλότερη σύσταση σε μικροθρεπτικά συστατικά (όπως σίδηρο, ψευδάργυρο, χαλκό, μαγγάνιο, φώσφορο, μαγνήσιο και ασβέστιο), φαινολικές ουσίες και μεγαλύτερη αντιοξειδωτική δράση από τα εμπορικά συμβατικά δείγματα αλεύρων δίκοκκου σιταριού που εξετάστηκαν για λόγους σύγκρισης. Συγκεκριμένα, το αλεύρι ζέας ολικής άλεσης του αγροκτήματος Αντωνόπουλου (από το οποίο παρασκευάζονται τα παξιμάδια ζέας του αγροκτήματος) είχε την υψηλότερη περιεκτικότητα σε αντιοξειδωτικά και μικροθρεπτικά συστατικά μεταξύ των δειγμάτων, έναντι των συμβατικών εμπορικών αλεύρων δίκοκκου σιταριού στα οποία βρέθηκε πολύ μικρότερη έως και ελάχιστη ποσότητα. Διαβάστε ολόκληρη την έρευνα εδώ.  Διατροφικά οφέλη -Πλούσια πηγή μαγνησίου, φωσφόρου, σεληνίου κα ψευδαργύρου. -Πλούσια πηγή φυτικών ινών. Οι φυτικές ίνες συμβάλλουν στην καλή λειτουργία του εντέρου,στην πρόληψη και στον αποτελεσματικότερο έλεγχο του διαβήτη και στη μείωση της χοληστερόλης. -Πλούσια πηγή βιταμινών του συμπλέγματος Β. -Πλούσια πηγή λυσίνης.  

ΠΑΞΙΜΑΔΙ ΚΡΙΘΑΡΙΟΥ (350g)

Παξιμάδι κριθαριού ολικής άλεσης βιολογικής γεωργίας από την διατηρητέα αβελτίωτη τοπική ποικιλία κριθαριού του αγροκτήματος «Αχίλλειος» («ACHILIOS»), εγγεγραμμένη στον Εθνικό Κατάλογο Σιτηρών μετά από πολύχρονο αγώνα. Συστατικά: 100% αλεύρι κριθαριού ολικής άλεσης βιολογικής γεωργίας (δεν περιέχει αλάτι) Κατάλληλο για vegan και χορτοφάγους Ανάλωση κατά προτίμηση πριν από: Βλέπε πάνω στη συσκευασία. Συνθήκες διατήρησης: Σε δροσερό και ξηρό μέρος Ανάλυση του Πανεπιστημίου Πατρών Σύμφωνα με πρόσφατη ανάλυση του Πανεπιστημίου Πατρών, η τιμή των αντιοξειδωτικών-πολυφαινολών για το αλεύρι κριθαριού ολικής του αγροκτήματος Αντωνόπουλου από το οποίο παρασκευάζονται τα κριθαρένια παξιμάδια του αγροκτήματος, είναι 1663 mg/Κg! Οι πολυφαινόλες είναι μια κατηγορία αντιοξειδωτικών οι οποίες εξουδετερώνουν τις ελεύθερες ρίζες και θωρακίζουν τον οργανισμό από καρδιαγγειακά νοσήματα και καρκίνο. Η τιμή των 1663 mg/Kg για το αλεύρι κριθαριού ολικής του αγροκτήματος Αντωνόπουλου είναι εξαιρετικά υψηλή και δεν υπάρχει αντίστοιχή του σε άλευρα και προϊόντα δημητριακών στο εμπόριο. Tα παξιμάδια κριθαριού παρασκευάζονται από 100% Αλογοκρίθαρο της διατηρητέας αβελτίωτης τοπικής ποικιλίας «ΑΧΙΛΛΕΙΟΣ» («ACHILIOS»). Μία παλιά αβελτίωτη τοπική ποικιλία κριθαριού όπως όλα τα δημητριακά που καλλιεργούνται στο αγρόκτημα Αντωνόπουλου, η οποία ποικιλία έχει μικρή παραγωγή αλλά όμως διαθέτει υψηλά ποιοτικά χαρακτηριστικά. Σχολιαστές του Ομήρου αναφέρουν: " Ἀχίλλειαι κριθαί λέγονται, ἡρωϊκῆς ἐκεῖναι ἱπποτροφίας εἰσίν." Δηλαδή: Αχίλλειος κριθή λεγόταν το κριθάρι που τάιζε τα άλογά του ο Μυρμιδόνας Αχιλλέας για την υψηλή διατροφική του αξία. Δείτε εδώ την ανάλυση Διατροφικά οφέλη -Πλούσια πηγή μαγνησίου, φωσφόρου, σεληνίου κα ψευδαργύρου. -Πλούσια πηγή φυτικών ινών. Οι φυτικές ίνες συμβάλλουν στην καλή λειτουργία του εντέρου,στην πρόληψη και στον αποτελεσματικότερο έλεγχο του διαβήτη και στη μείωση της χοληστερόλης. -Πλούσια πηγή βιταμινών του συμπλέγματος Β. -Πλούσια πηγή λυσίνης.          

ΠΕΝΝΕΣ (400g)

Ζυμαρικά ζέας ολικής άλεσης βιολογικής γεωργίας από την διατηρητέα αβελτίωτη τοπική ποικιλία του αγροκτήματος «Triticum dicoccum Dilofos», εγγεγραμμένη στον Εθνικό Κατάλογο Σιτηρών μετά από πολύχρονο αγώνα. Συστατικά: Αλεύρι σίτου ολικής άλεσης βιολογικής γεωργίας (δεν περιέχει αλάτι) Διάρκεια βρασμού: 5-7min Κατάλληλο για vegan και χορτοφάγους Συνθήκες διατήρησης: Σε δροσερό και ξηρό μέρος Έρευνα του τμήματος Φαρμακευτικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών Τα ζυμαρικά ζέας ολικής του Αγροκτήματος Αντωνόπουλου σύμφωνα με έρευνα του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ) έχουν αποδεδειγμένα την υψηλότερη περιεκτικότητα σε ΠΟΛΥΦΑΙΝΟΛΕΣ (που διατηρούνται και μετά το ψήσιμο!) που έχει καταγραφεί διεθνώς σε σιτηρά την τελευταία 20ετία! Οι πολυφαινόλες είναι μια κατηγορία αντιοξειδωτικών οι οποίες εξουδετερώνουν τις ελεύθερες ρίζες και θωρακίζουν τον οργανισμό από καρδιαγγειακά νοσήματα και καρκίνο. Με περιεκτικότητα που ξεπερνάει το 1 γραμμάριο φαινολών ανά κιλό (επίπεδο δόσης «φαρμακευτικού προϊόντος»), οι παραδοσιακές ποικιλίες σιτηρών του Αγροκτήματος Αντωνόπουλου αποδείχτηκε ότι περιείχαν έως και τριπλάσια ποσότητα φαινολών σε σχέση με αντίστοιχα σιτηρά από την Ευρώπη, την Αμερική και την Ασία. Διαβάστε ολόκληρη την έρευνα εδώ. Ανάλυση του Πανεπιστημίου Πατρών Σύμφωνα με πρόσφατη ανάλυση του Πανεπιστημίου Πατρών, η τιμή των αντιοξειδωτικών-πολυφαινολών για το αλεύρι ζέας ολικής του αγροκτήματος Αντωνόπουλου είναι 1368 mg/Κg! Η τιμή των 1368 mg/Kg για το αλεύρι ζέας ολικής του αγροκτήματος Αντωνόπουλου είναι εξαιρετικά υψηλή και δεν υπάρχει αντίστοιχή του σε άλευρα και προϊόντα δημητριακών στο εμπόριο. Η ανάλυση του Πανεπιστημίου Πατρών έρχεται να επιβεβαιώσει τα σημαντικά αποτελέσματα της έρευνας της Φαρμακευτικής σχολής του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ) που έγινε το 2020, η οποία μελέτησε τις αβελτίωτες ποικιλίες του αγροκτήματος και κατέδειξε την υψηλή τους περιεκτικότητα σε φαινόλες. Δείτε εδώ την ανάλυση  Έρευνα του τμήματος Επιστήμης και Τεχνολογίας Τροφίμων του Διεθνούς Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης Έρευνα που έγινε το 2023 ανέδειξε την υψηλή διατροφική αξία και τα μοναδικά χαρακτηριστικά των παραδοσιακών ελληνικών ποικιλιών σιταριού που καλλιεργούνται και διασώζονται στο Αγρόκτημα Αντωνόπουλου. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας, τα άλευρα που προέρχονταν από τις τοπικές παραδοσιακές ποικιλίες σπόρων του αγροκτήματος Αντωνόπουλου είχαν υψηλότερη σύσταση σε μικροθρεπτικά συστατικά (όπως σίδηρο, ψευδάργυρο, χαλκό, μαγγάνιο, φώσφορο, μαγνήσιο και ασβέστιο), φαινολικές ουσίες και μεγαλύτερη αντιοξειδωτική δράση από τα εμπορικά συμβατικά δείγματα αλεύρων δίκοκκου σιταριού που εξετάστηκαν για λόγους σύγκρισης. Συγκεκριμένα, το αλεύρι ζέας ολικής άλεσης του αγροκτήματος Αντωνόπουλου (από το οποίο παρασκευάζονται τα ζυμαρικά ζέας του αγροκτήματος) είχε την υψηλότερη περιεκτικότητα σε αντιοξειδωτικά και μικροθρεπτικά συστατικά μεταξύ των δειγμάτων, έναντι των συμβατικών εμπορικών αλεύρων δίκοκκου σιταριού στα οποία βρέθηκε πολύ μικρότερη έως και ελάχιστη ποσότητα. Διαβάστε ολόκληρη την έρευνα πατήστε εδώ Διατροφικά οφέλη -Πλούσια πηγή μαγνησίου, φωσφόρου, σεληνίου κα ψευδαργύρου. -Πλούσια πηγή φυτικών ινών. Οι φυτικές ίνες συμβάλλουν στην καλή λειτουργία του εντέρου,στην πρόληψη και στον αποτελεσματικότερο έλεγχο του διαβήτη και στη μείωση της χοληστερόλης. -Πλούσια πηγή βιταμινών του συμπλέγματος Β. -Πλούσια πηγή λυσίνης. Για περισσότερες συνταγές σχετικά με τις πέννες ζέας ολικής πατήστε εδώ και εδώ  και εδώ  και εδώ 

ΠΕΝΝΕΣ (400g)

Ζυμαρικά ζέας λευκά βιολογικής γεωργίας από την διατηρητέα αβελτίωτη τοπική ποικιλία του αγροκτήματος «Triticum dicoccum Dilofos», εγγεγραμμένη στον Εθνικό Κατάλογο Σιτηρών μετά από πολύχρονο αγώνα. Συστατικά: Σιμιγδάλι σίτου βιολογικής γεωργίας (δεν περιέχει αλάτι) Διάρκεια βρασμού: 6-8min Κατάλληλο για vegan και χορτοφάγους Συνθήκες διατήρησης: Σε δροσερό και ξηρό μέρος Έρευνα του τμήματος Φαρμακευτικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών Τα ζυμαρικά ζέας του Αγροκτήματος Αντωνόπουλου σύμφωνα με έρευνα του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ) έχουν αποδεδειγμένα την υψηλότερη περιεκτικότητα σε ΠΟΛΥΦΑΙΝΟΛΕΣ (που διατηρούνται και μετά το ψήσιμο!) που έχει καταγραφεί διεθνώς σε σιτηρά την τελευταία 20ετία! Οι πολυφαινόλες είναι μια κατηγορία αντιοξειδωτικών οι οποίες εξουδετερώνουν τις ελεύθερες ρίζες και θωρακίζουν τον οργανισμό από καρδιαγγειακά νοσήματα και καρκίνο. Με περιεκτικότητα που ξεπερνάει το 1 γραμμάριο φαινολών ανά κιλό (επίπεδο δόσης «φαρμακευτικού προϊόντος»), οι παραδοσιακές ποικιλίες σιτηρών του Αγροκτήματος Αντωνόπουλου αποδείχτηκε ότι περιείχαν έως και τριπλάσια ποσότητα φαινολών σε σχέση με αντίστοιχα σιτηρά από την Ευρώπη, την Αμερική και την Ασία. Διαβάστε ολόκληρη την έρευνα εδώ. Διατροφικά οφέλη -Πλούσια πηγή μαγνησίου, φωσφόρου, σεληνίου, σιδήρου κα ψευδαργύρου. -Πλούσια πηγή πρωτεΐνης -Πηγή βιταμινών -Πλούσια πηγή λυσίνης.

ΠΕΤΑΛΟ (400g)

Ζυμαρικά ζέας ολικής άλεσης βιολογικής γεωργίας από την διατηρητέα αβελτίωτη τοπική ποικιλία του αγροκτήματος «Triticum dicoccum Dilofos», εγγεγραμμένη στον Εθνικό Κατάλογο Σιτηρών μετά από πολύχρονο αγώνα. Συστατικά: Αλεύρι σίτου ολικής άλεσης βιολογικής γεωργίας (δεν περιέχει αλάτι) Διάρκεια βρασμού: 5-7min Κατάλληλο για vegan και χορτοφάγους Συνθήκες διατήρησης: Σε δροσερό και ξηρό μέρος Έρευνα του τμήματος Φαρμακευτικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών Τα ζυμαρικά ζέας ολικής του Αγροκτήματος Αντωνόπουλου σύμφωνα με έρευνα του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ) έχουν αποδεδειγμένα την υψηλότερη περιεκτικότητα σε ΠΟΛΥΦΑΙΝΟΛΕΣ (που διατηρούνται και μετά το ψήσιμο!) που έχει καταγραφεί διεθνώς σε σιτηρά την τελευταία 20ετία! Οι πολυφαινόλες είναι μια κατηγορία αντιοξειδωτικών οι οποίες εξουδετερώνουν τις ελεύθερες ρίζες και θωρακίζουν τον οργανισμό από καρδιαγγειακά νοσήματα και καρκίνο. Με περιεκτικότητα που ξεπερνάει το 1 γραμμάριο φαινολών ανά κιλό (επίπεδο δόσης «φαρμακευτικού προϊόντος»), οι παραδοσιακές ποικιλίες σιτηρών του Αγροκτήματος Αντωνόπουλου αποδείχτηκε ότι περιείχαν έως και τριπλάσια ποσότητα φαινολών σε σχέση με αντίστοιχα σιτηρά από την Ευρώπη, την Αμερική και την Ασία. Διαβάστε ολόκληρη την έρευνα εδώ. Ανάλυση του Πανεπιστημίου Πατρών Σύμφωνα με πρόσφατη ανάλυση του Πανεπιστημίου Πατρών, η τιμή των αντιοξειδωτικών-πολυφαινολών για το αλεύρι ζέας ολικής του αγροκτήματος Αντωνόπουλου είναι 1368 mg/Κg! Η τιμή των 1368 mg/Kg για το αλεύρι ζέας ολικής του αγροκτήματος Αντωνόπουλου είναι εξαιρετικά υψηλή και δεν υπάρχει αντίστοιχή του σε άλευρα και προϊόντα δημητριακών στο εμπόριο. Η ανάλυση του Πανεπιστημίου Πατρών έρχεται να επιβεβαιώσει τα σημαντικά αποτελέσματα της έρευνας της Φαρμακευτικής σχολής του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ) που έγινε το 2020, η οποία μελέτησε τις αβελτίωτες ποικιλίες του αγροκτήματος και κατέδειξε την υψηλή τους περιεκτικότητα σε φαινόλες. Δείτε εδώ την ανάλυση  Έρευνα του τμήματος Επιστήμης και Τεχνολογίας Τροφίμων του Διεθνούς Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης Έρευνα που έγινε το 2023 ανέδειξε την υψηλή διατροφική αξία και τα μοναδικά χαρακτηριστικά των παραδοσιακών ελληνικών ποικιλιών σιταριού που καλλιεργούνται και διασώζονται στο Αγρόκτημα Αντωνόπουλου. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας, τα άλευρα που προέρχονταν από τις τοπικές παραδοσιακές ποικιλίες σπόρων του αγροκτήματος Αντωνόπουλου είχαν υψηλότερη σύσταση σε μικροθρεπτικά συστατικά (όπως σίδηρο, ψευδάργυρο, χαλκό, μαγγάνιο, φώσφορο, μαγνήσιο και ασβέστιο), φαινολικές ουσίες και μεγαλύτερη αντιοξειδωτική δράση από τα εμπορικά συμβατικά δείγματα αλεύρων δίκοκκου σιταριού που εξετάστηκαν για λόγους σύγκρισης. Συγκεκριμένα, το αλεύρι ζέας ολικής άλεσης του αγροκτήματος Αντωνόπουλου (από το οποίο παρασκευάζονται τα ζυμαρικά ζέας του αγροκτήματος) είχε την υψηλότερη περιεκτικότητα σε αντιοξειδωτικά και μικροθρεπτικά συστατικά μεταξύ των δειγμάτων, έναντι των συμβατικών εμπορικών αλεύρων δίκοκκου σιταριού στα οποία βρέθηκε πολύ μικρότερη έως και ελάχιστη ποσότητα. Διαβάστε ολόκληρη την έρευνα πατήστε εδώ Διατροφικά οφέλη -Πλούσια πηγή μαγνησίου, φωσφόρου, σεληνίου κα ψευδαργύρου. -Πλούσια πηγή φυτικών ινών. Οι φυτικές ίνες συμβάλλουν στην καλή λειτουργία του εντέρου,στην πρόληψη και στον αποτελεσματικότερο έλεγχο του διαβήτη και στη μείωση της χοληστερόλης. -Πλούσια πηγή βιταμινών του συμπλέγματος Β. -Πλούσια πηγή λυσίνης.

ΠΕΤΑΛΟ (400g)

Ζυμαρικά ζέας λευκά βιολογικής γεωργίας από την διατηρητέα αβελτίωτη τοπική ποικιλία του αγροκτήματος «Triticum dicoccum Dilofos», εγγεγραμμένη στον Εθνικό Κατάλογο Σιτηρών μετά από πολύχρονο αγώνα. Συστατικά: Σιμιγδάλι σίτου βιολογικής γεωργίας (δεν περιέχει αλάτι) Διάρκεια βρασμού: 6-8min Κατάλληλο για vegan και χορτοφάγους Συνθήκες διατήρησης: Σε δροσερό και ξηρό μέρος Έρευνα του τμήματος Φαρμακευτικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών Τα ζυμαρικά ζέας του Αγροκτήματος Αντωνόπουλου σύμφωνα με έρευνα του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ) έχουν αποδεδειγμένα την υψηλότερη περιεκτικότητα σε ΠΟΛΥΦΑΙΝΟΛΕΣ (που διατηρούνται και μετά το ψήσιμο!) που έχει καταγραφεί διεθνώς σε σιτηρά την τελευταία 20ετία! Οι πολυφαινόλες είναι μια κατηγορία αντιοξειδωτικών οι οποίες εξουδετερώνουν τις ελεύθερες ρίζες και θωρακίζουν τον οργανισμό από καρδιαγγειακά νοσήματα και καρκίνο. Με περιεκτικότητα που ξεπερνάει το 1 γραμμάριο φαινολών ανά κιλό (επίπεδο δόσης «φαρμακευτικού προϊόντος»), οι παραδοσιακές ποικιλίες σιτηρών του Αγροκτήματος Αντωνόπουλου αποδείχτηκε ότι περιείχαν έως και τριπλάσια ποσότητα φαινολών σε σχέση με αντίστοιχα σιτηρά από την Ευρώπη, την Αμερική και την Ασία. Διαβάστε ολόκληρη την έρευνα εδώ. Διατροφικά οφέλη -Πλούσια πηγή μαγνησίου, φωσφόρου, σεληνίου, σιδήρου κα ψευδαργύρου. -Πλούσια πηγή πρωτεΐνης -Πηγή βιταμινών -Πλούσια πηγή λυσίνης.

ΠΙΤΟΥΡΟ ΒΡΩΜΗΣ (300g)

Πίτουρο βρώμης από τοπική γηγενή ποικιλία βιολογικής γεωργίας Συνθήκες διατήρησης: Σε δροσερό και ξηρό μέρος Ανάλωση κατά προτίμηση πριν από: Βλέπε πάνω στη συσκευασία Κατάλληλο για vegan και χορτοφάγους Τo πίτουρο βρώμης παρασκευάζεται μόνο από το εξωτερικό μέρος του σπόρου της βρώμης. Διατροφικά οφέλη πίτουρου βρώμης
  • Πλούσια πηγή β-γλυκάνων. Οι β-γλυκάνες βοηθούν στη μείωση της χοληστερόλης και στη διατήρησή της σε φυσιολογικά επίπεδα στα πλαίσια ενός υγιεινού και ισορροπημένου διαιτολογίου
  • Συστήνεται για τον έλεγχο και την πρόληψη του διαβήτη σε ένα ισορροπημένο διαιτολόγιο
  • Εξαιρετική πηγή φυτικών ινών συμβάλλοντας στην καλή λειτουργία του εντέρου και στην αντιμετώπιση της δυσκοιλιότητας
  • Υψηλή πηγή φυτικής πρωτεΐνης
  • Πλούσια πηγή αντιοξειδωτικών ουσιών
  • Πλούσιο σε βιταμίνες του συμπλέγματος Β για την καλή λειτουργία του νευρικού συστήματος
  • Πλούσια πηγή σιδήρου, ψευδαργύρου, μαγνησίου, σεληνίου, χαλκού και ασβεστίου
Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη διατροφική αξία του πίτουρου βρώμης πατήστε εδώ  Πως μπορώ να το καταναλώσω;
  • Μπορείς να καταναλώσεις το πίτουρο βρώμης μαζί με γάλα στο πρωινό σου ή με κάποιο φυτικό ρόφημα (πχ γάλα αμυγδάλου, καρυδιού, ρυζιού κτλ).
Tip: Άφησε το 5 λεπτά να μαλακώσει μέσα στο γάλα ή στο ρόφημα.
  • Μπορείς ακόμα να το προσθέσεις στο γιαούρτι σου, μέσα σε smoothies και να το πασπαλίσεις πάνω από σαλάτες.
  • Μπορείς να το προσθέσεις ως συστατικό μέσα σε σπιτικές μπάρες, σε μπισκότα, σε κέικ, κριτσίνια και κάθε λογής αρτοσκευάσματα.
  • Μπορείς να το χρησιμοποιήσεις για την επικάλυψη κρέατος, ψαριών και λαχανικών αντί για φρυγανιά και αλεύρι (π.χ. μέσα σε μπιφτέκια, σε πίτες).