ΠΛΗΡΗΣ ΝΤΟΜΑΤΟΠΟΛΤΟΣ (720 ml)
Γιατί να επιλέξω τον πλήρη ντοματοπολτό του Αγροκτήματος Αντωνόπουλου;
- Ο ντοματοπολτός του Αγροκτήματος Αντωνόπουλου παρασκευάζεται αποκλειστικά από ντοματάκια τοπικής γηγενής ποικιλίας που καλλιεργούνται με βιολογικό τρόπο στο αγρόκτημα.
- Η συγκεκριμένη τοπική ποικιλία ντομάτας δίνει μακρόστενα ντοματάκια. Πλέον στην αγορά δεν υπάρχουν ντοματάκια τέτοιου σχήματος αφού η καλλιέργεια παραδοσιακών ποικιλιών εκλείπει. Ως επί το πλείστον οι ντομάτες του εμπορίου είναι ολοστρόγγυλες, αψεγάδιαστες και προέρχονται από υβρίδια (σπόροι που δημιουργούνται με τεχνητό τρόπο στο εργαστήριο) προκειμένου να δίνουν ομοιόμορφο και ελκυστικό σχήμα και επιθυμητά τεχνολογικά χαρακτηριστικά.
- Πριν τη σπορά ντομάτας προηγείται στο χωράφι χλωρή λίπανση με βίκο. Μη σας ξεγελάει ο όρος ‘’χλωρή λίπανση’’, πρόκειται για έναν 100% φυσικό τρόπο λίπανσης χωρίς να προστίθεται κανένα απολύτως σκεύασμα. Στην ουσία σπέρνεται βίκος, οποίος στη συνέχεια κόβεται και αφήνεται πάνω στο χωράφι προκειμένου να αποσυντεθεί και να δράσει σαν φυσικό λίπασμα. Αυτή πρακτική ξεκουράζει το χωράφι και το θρέφει με απόλυτα φυσικό τρόπο. Με αυτόν τον τρόπο εξασφαλίζουμε καλλιέργειες υψηλής ποιότητας, σεβόμενοι πάντοτε τη φύση.
- Δε γίνεται καμία καταπολέμηση στο χωράφι με εντομοκτόνα και ζιζανιοκτόνα και δε χρησιμοποιούμε κανένα απολύτως σκεύασμα, ούτε καν τα εγκεκριμένα βιολογικά!
- Η συγκομιδή ντομάτας στο αγρόκτημα γίνεται 3 φορές κατά την περίοδο του καλοκαιριού καθώς τα ντοματάκια ωριμάζουν σε διαφορετικό χρόνο.
- Το αγρόκτημα εφαρμόζει και προωθεί τον ενσυνείδητο τρόπο καλλιέργειας. Σπέρνουμε με ντόπια ποικιλία ντομάτας και αναπτύσσουμε το δικό μας φυτώριο. Επειδή στο εμπόριο κυκλοφορούν μόνο υβρίδια ντομάτας αναγκαζόμαστε να εξασφαλίζουμε μόνοι μας τα δικά μας φυτά. Αυτό απαιτεί τεράστιο κοστολόγιο και πολύ κόπο.
- Κατά την παρασκευή ντοματοπολτού χρησιμοποιείται ολόκληρη η ντομάτα (και ο σπόρος) εξασφαλίζοντας πλήρως τα θρεπτικά συστατικά.
- Η κάθε ντομάτα πλένεται και καθαρίζεται σχολαστικά. Το πιο σημαντικό όμως είναι ότι κόβεται στα 4. Με αυτόν τον τρόπο ελέγχουμε την καταλληλόλητα της ντομάτα ς και στο εσωτερικό της. Έτσι εξασφαλίζουμε άριστη ποιότητα ντοματοπολτού με απόλυτο σεβασμό στον καταναλωτή.
- Πλούσια πηγή λυκοπενίου, αντιοξειδωτικών, βιταμινών και φυτικών ινών.Απόλυτα συμβατός με τον ανθρώπινο οργανισμό.
- Συνδυάστε τον με τα ζυμαρικά του αγροκτήματος για ένα νόστιμο και υγιεινό αποτέλεσμα.
ΠΟΙΚΙΛΟΝ
Ζυμαρικά από σιμιγδάλι σκληρού σίτου γηγενούς τοπικής ποικιλίας βιολογικής γεωργίας.
Η συγκεκριμένη ποικιλία σιταριού έρχεται από τα βάθη της αρχαιότητας και είναι η καλύτερη ποικιλία σιμιγδαλούχου σκληρού σιταριού σε παγκόσμια κλίμακα με κορυφαία ποιοτικά και διατροφικά χαρακτηριστικά.
Από αυτό το σιτάρι παράγουμε το τέλειο κίτρινο χωριάτικο σιμιγδαλούχο αλεύρι από το οποίο κάνουμε τα ζυμαρικά Τουταγχαμών!
Συστατικά: Σιμιγδάλι σκληρού σίτου βιολογικής γεωργίας (δεν περιέχει αλάτι)
Διάρκεια βρασμού: 7-9 min
Κατάλληλο για vegan και χορτοφάγους
Συνθήκες διατήρησης: Σε δροσερό και ξηρό μέρος
Διατροφικά οφέλη
- Υψηλή πηγή πρωτεΐνης
- Πλούσια πηγή μετάλλων
- Πλούσια πηγή βιταμινών
Δείτε συνταγές με τα ζυμαρικά του αγροκτήματος εδώ
ΠΤΙΣΑΝΗ (500g)
Πτισάνη από τοπική γηγενή ποικιλία κριθαριού βιολογικής γεωργίας
Συνθήκες διατήρησης: Σε δροσερό και ξηρό μέρος
Ανάλωση κατά προτίμηση πριν από: Βλέπε πάνω στη συσκευασία
Κατάλληλο για vegan και χορτοφάγους
Το κριθάρι (Hordeumvulgare) είναι ένας δημητριακός καρπός και αποτελεί ένα από τα πρώτα δημητριακά που καλλιέργησε ο άνθρωπος.
Διατροφικά οφέλη του κριθαριού
- Οι β-γλυκάνες που περιέχει βοηθούν στη μείωση της χοληστερόλης και στη διατήρησή της σε φυσιολογικά επίπεδαστα πλαίσια ενός υγιεινού και ισορροπημένου διαιτολογίου
- Συστήνεται για τον έλεγχο και την πρόληψη του διαβήτη
- Υψηλή περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες συμβάλλοντας στην καλή λειτουργία του εντέρου και στη διατήρηση του φυσιολογικού βάρους
- Πλούσιο σε βιταμίνες του συμπλέγματος Β, κυρίως B1 και Β3
- Πλούσια πηγή μαγνησίου,σεληνίου, καλίου, ασβεστίου, σιδήρου, νατρίου, φωσφόρου, μαγγανίου, ψευδάργυρου και πυριτίου
- Σαν αντικατάστατο του ρυζιού: Βράσε το σπόρο σε νερό για περίπου 50 min
- Μέσα σε σούπες: Δες Μανιταρόσουπα με πτισάνη συνταγή εδώ
- Σαν ρόφημα (κριθαρόζουμο): Ένα αναζωογονητικό ρόφημα για χειμώνα και καλοκαίρι που θα σας γεμίσει ευεξία και ζωτικότητα! Δες συνταγή εδώ
- Πρωινό ευεξίας με πτισάνη: δες πώς εδώ
ΡΕΒΥΘΙΑ ΜΕΤΡΙΑ (500g)
Ρεβύθια από τοπική γηγενή ποικιλία βιολογικής γεωργίας.
Συνθήκες διατήρησης: Σε δροσερό και ξηρό μέρος
Ανάλωση κατά προτίμηση πριν από: Βλέπε πάνω στη συσκευασία.
Κατάλληλο για vegan και χορτοφάγους
Διατροφικά οφέλη
- Πλούσια πηγή φυτικής πρωτεΐνης
- Πλούσια πηγή σύνθετων υδατανθράκων χαμηλού γλυκαιμικού δείκτη. Πλούσια πηγή διαλυτών και αδιάλυτων φυτικών ινών. Οι φυτικές ίνες συμβάλλουν στην καλή λειτουργία του εντέρου, στη διατήρηση του φυσιολογικού βάρους, βοηθούν στην πρόληψη και στον αποτελεσματικότερο έλεγχο του διαβήτη και συμβάλλουν στη μείωση της χοληστερόλης
- Πλούσια πηγή σιδήρου, φολικού οξέος, ασβεστίου, φωσφόρου, μαγνησίου, καλίου, μαγγανίου και χαλκού
ΡΕΒΥΘΙΑ ΧΟΝΔΡΑ (500g)
Ρεβύθια από τοπική γηγενή ποικιλία βιολογικής γεωργίας.
Συνθήκες διατήρησης: Σε δροσερό και ξηρό μέρος
Ανάλωση κατά προτίμηση πριν από: Βλέπε πάνω στη συσκευασία.
Κατάλληλο για vegan και χορτοφάγους
Διατροφικά οφέλη
- Πλούσια πηγή φυτικής πρωτεΐνης
- Πλούσια πηγή σύνθετων υδατανθράκων χαμηλού γλυκαιμικού δείκτη. Πλούσια πηγή διαλυτών και αδιάλυτων φυτικών ινών. Οι φυτικές ίνες συμβάλλουν στην καλή λειτουργία του εντέρου, στη διατήρηση του φυσιολογικού βάρους, βοηθούν στην πρόληψη και στον αποτελεσματικότερο έλεγχο του διαβήτη και συμβάλλουν στη μείωση της χοληστερόλης
- Πλούσια πηγή σιδήρου, φολικού οξέος, ασβεστίου, φωσφόρου, μαγνησίου, καλίου, μαγγανίου και χαλκού
ΣΕΛΙΝΟ (400g)
Ζυμαρικά ζέας ολικής άλεσης βιολογικής γεωργίας από την διατηρητέα αβελτίωτη τοπική ποικιλία του αγροκτήματος «Triticum dicoccum Dilofos», εγγεγραμμένη στον Εθνικό Κατάλογο Σιτηρών μετά από πολύχρονο αγώνα.
Συστατικά: Αλεύρι σίτου ολικής άλεσης βιολογικής γεωργίας (δεν περιέχει αλάτι)
Διάρκεια βρασμού: 5-7min
Κατάλληλο για vegan και χορτοφάγους
Συνθήκες διατήρησης: Σε δροσερό και ξηρό μέρος
Έρευνα του τμήματος Φαρμακευτικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών
Τα ζυμαρικά ζέας ολικής του Αγροκτήματος Αντωνόπουλου σύμφωνα με έρευνα του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ) έχουν αποδεδειγμένα την υψηλότερη περιεκτικότητα σε ΠΟΛΥΦΑΙΝΟΛΕΣ (που διατηρούνται και μετά το ψήσιμο!) που έχει καταγραφεί διεθνώς σε σιτηρά την τελευταία 20ετία!
Οι πολυφαινόλες είναι μια κατηγορία αντιοξειδωτικών οι οποίες εξουδετερώνουν τις ελεύθερες ρίζες και θωρακίζουν τον οργανισμό από καρδιαγγειακά νοσήματα και καρκίνο.
Με περιεκτικότητα που ξεπερνάει το 1 γραμμάριο φαινολών ανά κιλό (επίπεδο δόσης «φαρμακευτικού προϊόντος»), οι παραδοσιακές ποικιλίες σιτηρών του Αγροκτήματος Αντωνόπουλου αποδείχτηκε ότι περιείχαν έως και τριπλάσια ποσότητα φαινολών σε σχέση με αντίστοιχα σιτηρά από την Ευρώπη, την Αμερική και την Ασία.
Διαβάστε ολόκληρη την έρευνα εδώ.
Ανάλυση του Πανεπιστημίου Πατρών
Σύμφωνα με πρόσφατη ανάλυση του Πανεπιστημίου Πατρών, η τιμή των αντιοξειδωτικών-πολυφαινολών για το αλεύρι ζέας ολικής του αγροκτήματος Αντωνόπουλου είναι 1368 mg/Κg!
Η τιμή των 1368 mg/Kg για το αλεύρι ζέας ολικής του αγροκτήματος Αντωνόπουλου είναι εξαιρετικά υψηλή και δεν υπάρχει αντίστοιχή του σε άλευρα και προϊόντα δημητριακών στο εμπόριο.
Η ανάλυση του Πανεπιστημίου Πατρών έρχεται να επιβεβαιώσει τα σημαντικά αποτελέσματα της έρευνας της Φαρμακευτικής σχολής του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ) που έγινε το 2020, η οποία μελέτησε τις αβελτίωτες ποικιλίες του αγροκτήματος και κατέδειξε την υψηλή τους περιεκτικότητα σε φαινόλες.
Δείτε εδώ την ανάλυση
Έρευνα του τμήματος Επιστήμης και Τεχνολογίας Τροφίμων του Διεθνούς Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης
Έρευνα που έγινε το 2023 ανέδειξε την υψηλή διατροφική αξία και τα μοναδικά χαρακτηριστικά των παραδοσιακών ελληνικών ποικιλιών σιταριού που καλλιεργούνται και διασώζονται στο Αγρόκτημα Αντωνόπουλου.
Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας, τα άλευρα που προέρχονταν από τις τοπικές παραδοσιακές ποικιλίες σπόρων του αγροκτήματος Αντωνόπουλου είχαν υψηλότερη σύσταση σε μικροθρεπτικά συστατικά (όπως σίδηρο, ψευδάργυρο, χαλκό, μαγγάνιο, φώσφορο, μαγνήσιο και ασβέστιο), φαινολικές ουσίες και μεγαλύτερη αντιοξειδωτική δράση από τα εμπορικά συμβατικά δείγματα αλεύρων δίκοκκου σιταριού που εξετάστηκαν για λόγους σύγκρισης.
Συγκεκριμένα, το αλεύρι ζέας ολικής άλεσης του αγροκτήματος Αντωνόπουλου (από το οποίο παρασκευάζονται τα ζυμαρικά ζέας του αγροκτήματος) είχε την υψηλότερη περιεκτικότητα σε αντιοξειδωτικά και μικροθρεπτικά συστατικά μεταξύ των δειγμάτων, έναντι των συμβατικών εμπορικών αλεύρων δίκοκκου σιταριού στα οποία βρέθηκε πολύ μικρότερη έως και ελάχιστη ποσότητα.
Διαβάστε ολόκληρη την έρευνα πατήστε εδώ
Διατροφικά οφέλη
-Πλούσια πηγή μαγνησίου, φωσφόρου, σεληνίου κα ψευδαργύρου.
-Πλούσια πηγή φυτικών ινών. Οι φυτικές ίνες συμβάλλουν στην καλή λειτουργία του εντέρου,στην πρόληψη και στον αποτελεσματικότερο έλεγχο του διαβήτη και στη μείωση της χοληστερόλης.
-Πλούσια πηγή βιταμινών του συμπλέγματος Β.
-Πλούσια πηγή λυσίνης.
Για περισσότερες συνταγές σχετικά με το σέλινο ζέας ολικής πατήστε εδώ
ΣΕΛΙΝΟ (400g)
Ζυμαρικά ζέας λευκά βιολογικής γεωργίας από την διατηρητέα αβελτίωτη τοπική ποικιλία του αγροκτήματος «Triticum dicoccum Dilofos», εγγεγραμμένη στον Εθνικό Κατάλογο Σιτηρών μετά από πολύχρονο αγώνα.
Συστατικά: Σιμιγδάλι σίτου βιολογικής γεωργίας (δεν περιέχει αλάτι)
Διάρκεια βρασμού: 6-8min
Κατάλληλο για vegan και χορτοφάγους
Συνθήκες διατήρησης: Σε δροσερό και ξηρό μέρος
Έρευνα του τμήματος Φαρμακευτικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών
Τα ζυμαρικά ζέας του Αγροκτήματος Αντωνόπουλου σύμφωνα με έρευνα του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ) έχουν αποδεδειγμένα την υψηλότερη περιεκτικότητα σε ΠΟΛΥΦΑΙΝΟΛΕΣ (που διατηρούνται και μετά το ψήσιμο!) που έχει καταγραφεί διεθνώς σε σιτηρά την τελευταία 20ετία!
Οι πολυφαινόλες είναι μια κατηγορία αντιοξειδωτικών οι οποίες εξουδετερώνουν τις ελεύθερες ρίζες και θωρακίζουν τον οργανισμό από καρδιαγγειακά νοσήματα και καρκίνο.
Με περιεκτικότητα που ξεπερνάει το 1 γραμμάριο φαινολών ανά κιλό (επίπεδο δόσης «φαρμακευτικού προϊόντος»), οι παραδοσιακές ποικιλίες σιτηρών του Αγροκτήματος Αντωνόπουλου αποδείχτηκε ότι περιείχαν έως και τριπλάσια ποσότητα φαινολών σε σχέση με αντίστοιχα σιτηρά από την Ευρώπη, την Αμερική και την Ασία.
Διαβάστε ολόκληρη την έρευνα εδώ.
Διατροφικά οφέλη
-Πλούσια πηγή μαγνησίου, φωσφόρου, σεληνίου, σιδήρου κα ψευδαργύρου.
-Πλούσια πηγή πρωτεΐνης
-Πηγή βιταμινών
-Πλούσια πηγή λυσίνης.
ΣΕΛΙΝΟ (400g)
Ζυμαρικά από σιμιγδάλι σκληρού σίτου γηγενούς τοπικής ποικιλίας βιολογικής γεωργίας.
Η συγκεκριμένη ποικιλία σιταριού έρχεται από τα βάθη της αρχαιότητας και είναι η καλύτερη ποικιλία σιμιγδαλούχου σκληρού σιταριού σε παγκόσμια κλίμακα με κορυφαία ποιοτικά και διατροφικά χαρακτηριστικά.
Από αυτό το σιτάρι παράγουμε το τέλειο κίτρινο χωριάτικο σιμιγδαλούχο αλεύρι από το οποίο κάνουμε τα ζυμαρικά Τουταγχαμών!
Συστατικά: Σιμιγδάλι σκληρού σίτου βιολογικής γεωργίας (δεν περιέχει αλάτι)
Διάρκεια βρασμού: 7-9 min
Κατάλληλο για vegan και χορτοφάγους
Συνθήκες διατήρησης: Σε δροσερό και ξηρό μέρος
Διατροφικά οφέλη
- Υψηλή πηγή πρωτεΐνης
- Πλούσια πηγή μετάλλων
- Πλούσια πηγή βιταμινών
Δείτε συνταγές με τα ζυμαρικά του αγροκτήματος εδώ
ΣΕΛΙΝΟ (400g)
Ζυμαρικά φαγόπυρου ολικής άλεσης βιολογικής γεωργίας από τοπική γηγενή ποικιλία.
Συστατικά: 100% Αλεύρι φαγόπυρου ολικής άλεσης βιολογικής γεωργίας (δεν περιέχει αλάτι).
Κατάλληλο για vegan και χορτοφάγους
Δεν περιέχει γλουτένη.
Διάρκεια βρασμού 8-10 min
Ανάλωση κατά προτίμηση πριν από: Βλέπε πάνω στη συσκευασία.
Συνθήκες διατήρησης: Σε δροσερό και ξηρό μέρος
Διατροφικά οφέλη
-Πλούσια πηγή φυτικής πρωτεΐνης.
-Πλούσια πηγή φυτικών ινών. Οι φυτικές ίνες συμβάλλουν στην καλή λειτουργία του εντέρου,στην πρόληψη και στον αποτελεσματικότερο έλεγχο του διαβήτη και στη μείωση της χοληστερόλης.
-Πλούσια πηγή μαγνησίου, ασβεστίου, καλίου, μαγγανίου, σιδήρου και ψευδαργύρου.
-Πλούσια πηγή βιταμινών του συμπλέγματος Β,Ε και Κ.
Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη διατροφική αξία του φαγόπυρου πατήστε εδώ.